Geen producten (0)

 RAW VEGAN chocotaart

Voor 1 gevulde ovenschaal

Ingrediënten:

Voor de bodem:
-50 gram walnoot (hier te koop)
-50 gram boekweitmeel (hier te koop) of gedroogde boekweitgraankiemen (hier te koop) die je zelf maalt
-30 gram kokosolie (virgin) (hier te koop)
-60 gram dadelstroop (hier te koop)

Voor de vulling:
-30 gram cacaoboter (hier te koop)
-60 gram cacaopoeder (hier te koop)
-400 gram banaan (4 bananen)
-40 gram chiazaad (hier te koop), zelf gemalen in een koffiemolen

Voor de chocolade topping:
-30 gram cacaoboter (hier te koop)
-30 gram kokosbloesemsuiker (hier te koop)
-25 gram cacaopoeder (hier te koop)
-20 gram chiazaad (hier te koop)

Dit is een RAW recept. Je kunt deze taart namelijk maken zonder een ingrediënt bovende 42 graden celcius te verhitten. Zo smelt cacaoboter tussen de 34 en 37 graden celcius en kokosolie tussen de 23 en 26 graden celcius.

Stap 1

Vermaal de 50g walnoten in een koffiemolen. Voeg dit vervolgens toe aan een kom met 60g dadelstroop, 30g gesmolten kokosolie en 50g boekweitmeel (of gemalen gedroogde boekweitgraankiemen). Roer dit totdat het 1 geheel is.

Stap 2

Verspreid het mengsel op bakpapier (zoals op dit composteerbare, fluorvrije bakpapier), totdat je een mooie bodem hebt en leg dit in de koelkast totdat de volgende stap klaar is.

Stap 3

Laat 30g cacaopoeder smelten in een smeltpannetje. Vermaal 40g chiazaad in de koffiemolen. En maak van 4 bananen (ongeveer 400g) een gladde massa met een blender of staafmixer. Voeg dit vervolgens allemaal samen in een kom met 60g cacaopoeder en roer dit totdat het 1 gladde massa is.

Stap 4

Verspreid het mengsel over de bodem heen en zet het volgens weer terug in de koelkast zodat het weer steviger wordt.

Stap 5

Laat 30g cacaoboter smelten in het smeltpannetje en voeg vervolgens 25g cacaopoeder, 30g kokosbloesemsuiker en 20g chiazaad aan toe. Meng dit goed en verspreid het vervolgens over de laatst toegevoegde laag. Zet het vervolgens een kwartier in de koelkast.

Stap 6

Haal maar uit de koelkast en smakelijk eten!
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de schaal telkens kort in de vriezer te zetten, gezien de chocotaart dan sneller steviger wordt.

Overheerlijke, gemakkelijke vegan chocoladetaart

Dit is er zoal op Gaiagoods te vinden...

Speltmeel Volkoren bio (1kg) Volkoren speltmeel; de steeds bekender wordende graansoort…
€ 3,49
Op voorraad
Gekiemd boekweitgraan (150g, RAW) Gekiemd boekweitgraan (150g) Dit boekweit is eerst gekiemd…
€ 3,69
Op voorraad
Bio Groentebouillonblokjes gistvrij Groentebouillonblokjes zonder gist en suiker Met deze…
€ 2,05
Op voorraad
Cacaomassa (225g) Cacaomassa; maak je eigen chocolade! Deze cacaomassa is…
€ 4,69
Op voorraad
Recept Chocolade; Witte Amandel DIY Chocolade Pakket; Witte Amandel Maak je eigen chocolade!…
€ 0,05
Op voorraad
Basilicum kiemzaden (50g) Krachtig kiemzaad, basilicum - 50 gram Basilicum-kiemen…
€ 3,99
Op voorraad
Cacaonibs raw (150g) Cacaonibs; kleine voedingsbommetjes Deze cacaonibs zijn…
€ 3,19
Op voorraad
Kikkererwten in pot (350g) bio Kikkererwten; bomvol eiwitten en vezels Kikkererwten zijn…
€ 1,35
Op voorraad

 

Brian Ik ben Brian en ik ben de oprichter van Gaiagoods. Ik sta enthousiast en positief in het leven. Ik streef mijn droombeeld van een gezondere wereld na door mensen te inspireren om beter voor zichzelf én voor de aarde te zorgen.
Smakelijk eten!

Welkom op onze duurzame webshop! Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Pinterest Twitter