Geen producten (0)

Pure chocolade recept

Ingrediënten:

-70 gram cacaoboter
-50 gram cacaomassa
-15 gram (ontgeurde) kokosolie
-2 el kokosbloesemsuiker
-snufje zeezout (bij ons te koop)

Stap 1

Laat de cacaoboter smelten in een smeltpannetje. 

Cacaoboter

 

Stap 2

Voeg vervolgens de cacaomassa toe en blijf roeren.

Cacaomassa

Stap 3

Wanneer ook de cacaomassa gesmolten is, voeg je de kokosolie toe.

Kokosolie

 

Stap 4

Maal de kokosbloesemsuiker (eventueel) in een koffiemolen, op deze manier wordt deze nog fijner. Voeg de kokosbloesemsuiker en wat zeezout toe aan het vloeibare mengsel en blijf roeren totdat beide zijn opgelost.  

Kokosbloesemsuiker

 

Stap 5

Giet het vloeibare mengsel in vormpjes of bekleed een bord met bakpapier en giet het mengsel erop.

Zelfgemaakte chocolade vloeibare

Stap 6

Zet jouw chocolade 30 minuten in de vriezer en bewaar het vervolgens in je koelkast.

Stap 7

Eet smakelijk!

Vaste pure zelfgemaakte chocolade

Tip

Met dit basisrecept voor jouw eigen chocolade kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens cacaonibs, rozijnen, noten of kruiden toe!

Over de chocolademaker

 

Brian Ik ben Brian en ik ben de oprichter van Gaiagoods. Ik sta enthousiast en positief in het leven. Ik streef mijn droombeeld van een gezondere wereld na door proberen mensen te inspireren om beter voor zichzelf én voor de aarde te zorgen.

Welkom op onze duurzame webshop! Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Pinterest Twitter