Geen producten (0)

Simpel recept voor vegan bananenijsjes

Voor 4 ijsjes

Ingrediënten:

-2 bananen 
-80 gram chocolade, je kunt kiezen voor verschillende chocolades, variëren kan dus gerust! Bekijk de onze hier.

Stap 1

Pureer de bananen, ik gebruikte hiervoor de blender. 

Stap 2

Voeg de puree toe aan een mal. Bij gebrek aan een gewone mal, pak je bijvoorbeeld een kleine beker. In plaats van een houten ijsstokje, kun je ook een lepeltje gebruiken. 

Stap 3

Giet de bananenpuree in het malletje of in de kleine beker. Steek vervolgens het ijsstokje of de lepel midden in het toekomstige ijsje.

Stap 4

Leg het ijsje in de vriezer en laat deze ongeveer 3 uren erin.

Stap 5

Laat de chocolade in een pannetje smelten middels au bain-marie (een klein pannetje met de chocolade erin laten drijven in een grotere pan met kokendheet water).

Stap 6

Haal vervolgens de ijsjes uit de vriezer. Haal ze uit de mal en steek de ijsjes om de buurt in de chocolade. Ons pannetje was niet diep genoeg, dus pakten wij een lang, smal glas hiervoor. Hou de ijsjes kort boven het pannetje zodat de chocolade hard kan worden. 

Stap 7

De ijsjes zijn nu klaar! Nu kun je ze gemakkelijk bewaren in de vriezer, of direct opeten.

IJsje met banaan en chocolade, vegan

Welkom op onze duurzame webshop! Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Pinterest Twitter