Geen producten (0)

Eiwitrijk linzengerecht vegan en glutenvrij

Voor 4 personen

Ingrediënten:

-190 gram tomaat
-140 gram rode paprika
-120 gram olijven
-700 gram (gekiemde) linzen 

Voor de saus:
-100 gram (gekiemde) kikkererwten
-45 gram dadels
-20 gram olijfolie
-30 gram lijnzaadolie
-25 gram citroen (bij ons te koop)
-25 gram appelciderazijn (bij ons te koop)
-25 gram water
-6 gram zeezout (bij ons te koop)
-2 gram kerrie (bij ons te koop)

Stap 1

Kook de linzen (of verwarm de gekiemde linzen). Snijd de rode paprika, de tomaat en de olijven. Doe dit bij elkaar in een pan. 

Stap 2

Ontpit de dadels. Gebruik een blender (of staafmixer) om de ingrediënten van de saus te bewerken. Wanneer je met de vloeibare ingrediënten begint, gaat dit gemakkelijker. Als laatste doe je de kikkererwten in de blender erbij. 

Stap 3

Warm de linzen, paprika, tomaat en olijven op. Gebruik een andere pan om de saus in op te warmen.

Stap 4

Schep het linzengerecht op borden, of doe het in schaaltjes. Giet de saus er over heen en eet smakelijk!

Welkom op onze duurzame webshop! Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Pinterest Twitter