Geen producten (0)

Chocoladerecepten

Op deze pagina staan meerdere chocoladerecepten. Het eerste recept (pure chocolade) is uitgebreider beschreven met foto's, zodat je ziet wat de basis is van het chocolade maken. Veel creëerplezier gewenst!

 

Pure chocolade

Pure chocolade recept

Ingrediënten:

-70 gram cacaoboter (hier te koop)
-50 gram cacaomassa (hier te koop)
-15 gram (ontgeurde) kokosolie (hier te koop)
-2 el kokosbloesemsuiker (hier te koop)
-snufje zeezout (hier te koop)

Stap 1

Laat de cacaoboter, cacaomassa en kokosolie smelten in een smeltpannetje. 

Cacaoboter Cacaomassa Kokosolie

 

Stap 2 

Maal de kokosbloesemsuiker (eventueel) in een koffiemolen, op deze manier wordt deze nog fijner. Voeg de kokosbloesemsuiker en wat zeezout toe aan het vloeibare mengsel en blijf roeren totdat beide zijn opgelost.  

Kokosbloesemsuiker

Stap 3

Giet het vloeibare mengsel in vormpjes of bekleed een bord met bakpapier en giet het mengsel erop.

Zelfgemaakte chocolade vloeibare

Stap 4

Zet jouw chocolade 30 minuten in de vriezer en bewaar het vervolgens in je koelkast. Eet smakelijk! 

Vaste pure zelfgemaakte chocolade

 


 

Chocolade; Spicy Pure

Pittige chocolade met chilipeper

Ingrediënten:

-40 gram cacaomassa (bij ons te koop)
-25 gram cacaoboter (bij ons te koop)
-30 gram kokosbloesemsuiker (bij ons te koop)
-4 gram cacaonibs (bij ons te koop)
-snufje chilipeper, ongeveer een afgestreken, kleine theelepel (bij ons te koop)
-snufje zeezout (bij ons te koop)

 

Stap 1

Laat de cacaoboter en cacaomassa smelten in een smeltpannetje.  

Stap 2

Vermaal de kokosbloesemsuiker, zeezout en cacaonibs in een koffiemolen tot meel. Heb je geen koffiemolen? Dan kun je ervoor kiezen om deze ingrediënten heel in de chocolade toe te voegen.

Stap 3

Voeg alles bij elkaar, roer goed totdat de kokosbloesemsuiker vermengd is en giet het geheel vervolgens op bakpapier (een duurzame variant verkopen wij ook). Uiteraard kun je het ook in een malletje gieten als je die hebt.

Stap 4

Leg het geheel kort in de vriezer en binnen een half uur is de chocolade al klaar! Je kunt het ook in de koelkast leggen, dan duurt het stollen iets langer.  


 

Chocolade; Witte amandel

Pittige chocolade met chilipeper

Ingrediënten:

-40 gram cacaoboter (bij ons te koop)
-35 gram kokosbloesemsuiker (bij ons te koop)
-25 gram amandelen (bij ons te koop)
-snufje zeezout (bij ons te koop)

Stap 1

Laat de cacaoboter smelten in een smeltpannetje.  

Stap 2

Je kunt deze stap optioneel doen. Door de kokosbloesemsuiker en het zeezout te vermalen, lost het beter op. Heb je geen koffiemolen? Dan kun je ze ook zo toevoegen, al kan het zijn dat je dan stukjes in de chocolade krijgt (wat helemaal niet vervelend hoeft te zijn).

Stap 3

Voeg alles bij elkaar, roer goed totdat de kokosbloesemsuiker vermengd is en giet het geheel vervolgens op bakpapier (een duurzame variant verkopen wij ook). Uiteraard kun je het ook in een malletje gieten als je die hebt.

Stap 4

Leg het geheel kort in de vriezer en binnen een half uur is de chocolade al klaar! Je kunt het ook in de koelkast leggen, dan duurt het stollen iets langer.  

 


 

Simple Choco

Eenvoudig chocolade recept

Ingrediënten:

-30 gram cacaomassa (bij ons te koop)
-30 gram cacaoboter (bij ons te koop)
-40 gram kokosbloesemsuiker (bij ons te koop)

Stap 1

Laat de cacaoboter en cacaomassa smelten in een smeltpannetje.  

Stap 2

Vermaal de kokosbloesemsuiker in een koffiemolen tot meel. Heb je geen koffiemolen? Dan kun je ervoor kiezen om de kokosbloesemsuiker heel in de chocolade toe te voegen. Het kan zijn dat je dan stukjes kokosbloesemsuiker in de chocolade hebt zitten, wat ook erg lekker kan zijn.

Stap 3

Voeg alles bij elkaar, roer goed totdat de kokosbloesemsuiker vermengd is en giet het geheel vervolgens op bakpapier (een duurzame variant verkopen wij ook). Uiteraard kun je het ook in een malletje gieten als je die hebt.

Stap 4

Leg het geheel kort in de vriezer en binnen een half uur is de chocolade al klaar! Je kunt het ook in de koelkast leggen, dan duurt het stollen iets langer.  


 

Chocolade; Crunchy Dark

Pure chocolade met kiemen

Ingrediënten:

-30 gram cacaomassa (bij ons te koop)
-25 gram cacaoboter (bij ons te koop)
-30 gram kokosbloesemsuiker (bij ons te koop)
-10 gram cacaonibs (bij ons te koop)
-5 gram gedroogde boekweitkiemen (bij ons te koop)
-snufje zeezout (bij ons te koop

Stap 1

Laat de cacaoboter en cacaomassa smelten in een smeltpannetje.  

Stap 2

Vermaal de kokosbloesemsuiker en het zeezout in een koffiemolen tot meel. Heb je geen koffiemolen? Dan kun je ervoor kiezen om deze ingrediënten heel in de chocolade toe te voegen.

Stap 3

Voeg alles bij elkaar, roer goed totdat de kokosbloesemsuiker vermengd is en giet het geheel vervolgens op bakpapier (een duurzame variant verkopen wij ook). Uiteraard kun je het ook in een malletje gieten als je die hebt.

Stap 4

Leg het geheel kort in de vriezer en binnen een half uur is de chocolade al klaar! Je kunt het ook in de koelkast leggen, dan duurt het stollen iets langer.  


 

Chocolade met kaneel en quinoa

Chocolade met kaneel en quinoa

Ingrediënten:

-40 gram cacaomassa (bij ons te koop)
-10 gram cacaoboter (bij ons te koop)
-20 gram dadelstroop (bij ons te koop)
-16 gram kokosbloesemsuiker (bij ons te koop)
-10 gram cacaonibs (bij ons te koop)
-3 gram quinoa (bij ons te koop)
-1 gram kaneel (bij ons te koop)

Stap 1

Laat de cacaoboter en cacaomassa smelten in een smeltpannetje.  

Stap 2

Vermaal de kokosbloesemsuiker, cacaonibs en het zeezout in een koffiemolen tot meel. Heb je geen koffiemolen? Dan kun je ervoor kiezen om deze ingrediënten heel in de chocolade toe te voegen.

Stap 3

Voeg alles bij elkaar, roer goed totdat de kokosbloesemsuiker vermengd is en giet het geheel vervolgens op bakpapier (een duurzame variant verkopen wij ook). Uiteraard kun je het ook in een malletje gieten als je die hebt.

Stap 4

Leg het geheel kort in de vriezer en binnen een half uur is de chocolade al klaar! Je kunt het ook in de koelkast leggen, dan duurt het stollen iets langer.  


 

Milde Cashewchocolade

Milde chocolade met cashewnoten

Ingrediënten:

-15 gram cacaomassa (bij ons te koop)
-30 gram cacaoboter (bij ons te koop)
-10 gram dadelstroop (bij ons te koop)
-15 gram kokosbloesemsuiker (bij ons te koop)
-30 gram cashewnoten
-snufje zeezout (bij ons te koop

Stap 1

Laat de cacaoboter en cacaomassa smelten in een smeltpannetje.  

Stap 2

Vermaal de kokosbloesemsuiker, cashewnoten en het zeezout in een koffiemolen tot meel. Heb je geen koffiemolen? Dan kun je ervoor kiezen om deze ingrediënten heel in de chocolade toe te voegen. De cashewnoten zou je in dit geval fijn kunnen maken op een andere manier, zoals met een vijzel.

Stap 3

Voeg alles bij elkaar, roer goed totdat de kokosbloesemsuiker vermengd is en giet het geheel vervolgens op bakpapier (een duurzame variant verkopen wij ook). Uiteraard kun je het ook in een malletje gieten als je die hebt.

Stap 4

Leg het geheel kort in de vriezer en binnen een half uur is de chocolade al klaar! Je kunt het ook in de koelkast leggen, dan duurt het stollen iets langer.  


 

Gouden fudge chocolade

Witte Fudge chocolade met amandelen

Ingrediënten:

-40 gram cacaoboter (bij ons te koop)
-30 gram dadelstroop (bij ons te koop)
-10 gram kokosbloesemsuiker (bij ons te koop)
-5 gram kokoschips (bij ons te koop)
-15 gram amandelen (bij ons te koop)

Stap 1

Laat de cacaoboter smelten in een smeltpannetje.  

Stap 2

Vermaal de kokosbloesemsuiker, amandelen en de kokoschips in een koffiemolen tot meel. Heb je geen koffiemolen? Dan kun je ervoor kiezen om deze ingrediënten heel in de chocolade toe te voegen. De amandelen dienen echter voor dit recept vermalen te worden tot meel. Dus in het geval je geen koffiemolen hebt, kun je ook kiezen voor amandelmeel.

Stap 3

Voeg alles bij elkaar, roer goed totdat de kokosbloesemsuiker vermengd is en giet het geheel vervolgens op bakpapier (een duurzame variant verkopen wij ook). Uiteraard kun je het ook in een malletje gieten als je die hebt.

Stap 4

Leg het geheel kort in de vriezer en binnen een half uur is de chocolade al klaar! Je kunt het ook in de koelkast leggen, dan duurt het stollen iets langer.  

Dit is er zoal op Gaiagoods te vinden...

DIY Chocolade; Spicy Pure DIY Chocolade Pakket; Spicy Pure Maak je eigen chocolade!…
€ 26,54 € 23,99
Op voorraad
Zure augurken in pot (670g) bio Zure augurken, zonder suiker Aan deze biologische augurken…
€ 3,09
Op voorraad
DIY Chocolade; Witte Amandel DIY Chocolade Pakket; Witte Amandel Maak je eigen chocolade!…
€ 16,66 € 14,99
Op voorraad
Teffmeel bruin (500g) Teffmeel; een unieke graansoort Dit teffmeel uit Spanje is…
€ 4,69
Op voorraad
Karmasan variatie op strooikaas bio Gezien dit product nog maar nèt is toegevoegd, bevat…
€ 3,99
Op voorraad
Biozak
Bio Rozijnen Sultana (1kg) Sultana rozijnen; een verantwoord tussendoortje! Deze…
€ 6,49
Op voorraad
DIY chocolade; Golden Fudge DIY Chocolade Pakket; Gouden Fudge Maak je eigen chocolade!…
€ 16,51 € 14,99
Op voorraad
Bio Groentebouillonblokjes gistvrij Groentebouillonblokjes zonder gist en suiker Met deze…
€ 2,05
Op voorraad

 

Brian Ik ben Brian en ik ben de oprichter van Gaiagoods. Ik sta enthousiast en positief in het leven. Ik streef mijn droombeeld van een gezondere wereld na door mensen te inspireren om beter voor zichzelf én voor de aarde te zorgen.
Smakelijk eten!

Welkom op onze duurzame webshop! Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Pinterest Twitter