Geen producten (0)

Het ontstaan van onze Tozo

Een poosje geleden proefde ik een overheerlijke spread, namelijk tomatenspread van het merk Allos. Gezien ik de spread zo lekker vond, was het potje al snel leeg. Ik ben vooral een grootverbruiker als het om spread gaat. Er zit vaak meer spread op mijn cracker dan dat er cracker is. Ik hou ervan om in de keuken te staan en om te experimenteren. Daarom ging ik een spread maken die lijkt op de tomatenspread...

De uitprobeerfase
Toen ik de spread de eerste keer maakte, duurde het niet lang en de tomatenspread van Allos kwam alweer tevoorschijn. Op de een of andere manier was mijn zelfgemaakte spread toch niet zo lekker als de spread van Allos. Daarom probeerde ik het nog vaker uit en probeerde ik verschillende oliën uit. Ik merkte dat met name olijfolie de smaak van de tomaat op een bijzondere manier versterkte. Ik maakte de spread zo vaak, dat we bijna iedere dag wel een nieuwe tomatenspread op tafel hadden staan om uit te proberen. Na meermaals te testen, kwam uiteindelijk één recept als beste uit de test.

Niet alleen wij vonden deze nieuwe spread heerlijk
Vrienden die de spread ook proefden, wilden de spread ook zelf in huis hebben. Ze hadden echter niet de tijd om hiervoor veel in de keuken te staan. Zo begon ons mini-bedrijfje, waarbij we voor vrienden de spread ook begonnen te maken. We reden eens in de zoveel tijd rond om de spreads te bezorgen. Zo kregen wij ook steeds meer inspiratie doordat vrienden ons vertelden wat ze wellicht lekker zouden vinden als variatie. Wij bleven experimenteren, totdat één recept daadwerkelijk als beste uit de test kwam. Op onze "over ons"- pagina zie je dat wij het belangrijk vinden om andere mensen te inspireren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit recept met iedereen te delen die het interessant zou vinden.

Het recept en variaties
Wij noemden ons recept Tozo, wat staat voor tomaten en zonnebloempitten. Het recept is te vinden op onze pagina "recepten". Je kunt eindeloos variëren door enkele ingrediënten aan te passen. Voeg bijvoorbeeld eens verse bieslook toe in plaats van basilicum. Of gebruik meer lijnzaadolie en minder olijfolie. Ook is het lekker om een flinke hoeveelheid paprikapoeder toe te voegen. Één tip: gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Natuurlijk ook omdat het beter is voor de aarde en voor jouw gezondheid, maar ook omdat hierdoor de smaak veel puurder en sterker is.

Wat verkopen wij, dat je kunt gebruiken bij het recept?
Naast de basilicumchilipeper, keltisch zeezout en zonnebloempitten, kun je eens variëren door de basilicum te vervangen met onze oregano of rozemarijn. Of je kunt de chilipeper vervangen met onze zwarte peper. Uiteraard is het ook heerlijk als je onze paprikapoeder toevoegt en optioneel de basilicum uit het recept laat. 

Over de auteur

 

Brian Ik ben Brian en ik ben de oprichter van Gaiagoods. Ik sta enthousiast en positief in het leven. Ik streef mijn droombeeld van een gezondere wereld na door proberen mensen te inspireren om beter voor zichzelf én voor de aarde te zorgen.

Welkom op onze duurzame webshop! Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Pinterest Twitter